- - 2020-12-07

Šiandien norime kalbėti apie viltį, kurią dažnai prarandame ir vėl ieškome, kol ji nušvinta naujomis spalvomis.
Linkime ramaus advento ir balto švenčių laukimo. Likite sveiki ir tikėkite, kad šviesa visada nugali tamsą.
Su meile
Žurnalistų klubo nariai


Kodėl reikia džiaugtis pirmuoju sniegu?

Nors pirmasis sniegas ir ne visada išlieka ilgai, jis suteikia begalybę džiaugsmo. Kai pradeda snigti, daugelis čiumpame pirštines ir bėgame pažvelgti į dangų, iš kurio byra šios nuostabios, šaltos snaigės.
Vieniems tai paprastas gamtos reiškinys, kitiems tai magiškas įvykis iš vaikystės pasakų, žiemos pradžia, bet svarbiausia— tai ženklas. Ženklas, kad Kalėdos jau ne už kalnų. Nors ne visi laukia būtent Kalėdų, daugelis tiesiog mėgsta šį laikotarpį. Miestai pasipuošia tūkstančiais lempučių, todėl nebebūna baisu vaikščioti tamsoje. Gatvėse daug žmonių, tvyro ką tik iškeptų meduolių kvapas. Tai nuostabus laikas, kai gali išeiti su draugais ar šeima ir pasidžiaugti žiema.
Žinoma, visiems suprantama, kad šiais metais, ko gero, dėl nesmagių aplinkybių turėsime likti namuose. Tačiau dėl to nereikia nusiminti. Juk lauke visgi šalta, o namuose pirmojo sniego proga galima daug ką nuveikti!
Pirmiausia galima save nudžiuginti saldumynu. Išsikepkime kalėdinių sausainių arba meduolių, o gal išgerkime karštos kakavos su plakta grietinėle ir zefyrais?! Mano manymu,koks nors skanumynas visada pradžiugins net ir juodžiausią dieną. Daugelis mėgsta tokiomis veiklomis užsiimti kartu su draugais, šiandien tai taip paprasta! Įsijunkite vaizdo kamerą ir kepkite pyragą kartu su bet kuriame pasaulio kampelyje gyvenančiais mielais draugais!
Norėdami paketi nuotaiką galite pažiūrėti kalėdinį filmą arba paskaityti knygą. Tai vienas iš daugelio būdų skirti laiko sau ir trumpam palikti pasaulio skausmus ir baisumus už durų. Skambant kalėdinei muzikai visada pasidaro geriau.
Gyvename pasaulyje, kuriame viskas vyksta greitai. Daugelis teigia, kad jei turėtų tai arba tai, būtų laimingi. Žmonės tiesiog nebemoka vertinti mažų džiaugsmų. Laimingas gali būti tik to norintis žmogus. Nėra sunku pastebėti smulkmenas, jei tik pasistengi, po to pats nustembi, kiek tai suteikė laimės.
Anksčiau aš, kaip ir daugelis, nevertinau smulkmenų. Ačiū vienam protingam žmogui pasakiusiam: „Tau nieko nereikia, kad būtum laimingas žmogus. Jei nori švęsti kiekvieną dieną, tai pirmyn! Nėra jokios priežasties, kodėl neturėtum džiaugtis karšta kakava ar pirmu sniegu. Juk tu neprivalai turėti mylimojo tam, kad būtų su kuo gerti kakavą ar džiaugtis sniegu. Gali tai daryti su draugais! Be to, patikėk manim, nieko nėra geriau, negu suktis tarp snaigių šaltame ore. Svarbiausia įžvelgti gėrį mažuose dalykuose.“
Ir todėl žiūriu pro langą rankose laikydama kakavos puodelį ir džiaugiuosi pirmuoju sniegu. Iš tikrųjų daug nereikia, kad nusišypsotum kas dieną, o kai šypsosiesi kas dieną, labai greitai tapsi laimingas. Todėl aš manau, kad reikia džiaugtis pirmuoju sniegu. Linkiu visiems pajusti jo skleidžiamą džiugesį!

Martyna Žekaitė, IIak gimnazijos klasės mokinė, Žurnalistų klubo narė

sužinok apie naujus straipsnius pirmas